Werken van Raveel uit collectie Hugo Claus geveild

Een veiling van een reeks kunstwerken uit de nalatenschap van Hugo Claus bij veilinghuis Bernaerts in Antwerpen heeft 160.000 euro opgebracht. De opvallendste stukken waren enkele schilderijen en tekeningen die Roger Raveel maakte voor Hugo Claus.

Een gouache met de afbeelding van Roger Raveel en Hugo Claus van Raveel heeft 16.000 euro opgebracht op en veiling van kunstwerken uit de collectie van de overleden schrijver Hugo Claus.

Andere tekeningen die Raveel van Claus maakte gingen onder de hamer voor 13.000 en 6.000 euro op de veiling bij veilinghuis Bernaerts in Antwerpen.

Het topstuk op de veiling was een schilderij van Jan Vanriet. Dat werk was goed voor 17.500 euro. Ook een potloodtekening van de Pools-Amerikaanse kunstenaar Ed Paschke ging onder de hamer, goed voor 7.500 euro.

Meest gelezen