Zeker 15 doden bij bomaanslag bus in Pakistan

Bij een bomaanslag tegen een bus in het noordwesten van Pakistan, zijn woensdag minsten 15 mensen gedood en 28 anderen gewond geraakt. Dat meldt de politie. In de bus, die onderweg van Mardan naar Pesjawar, zouden regeringsambtenaren hebben gezeten.

De bom, die verstopt zat onder een van de stoelen in de bus, werd tot ontploffing gebracht met een timer, aldus de lokale politie. Volgens haar zijn de meeste slachtoffers ambtenaren. "Het is niet mogelijk om elk voertuig te beveiligen in de ochtendspits, wanneer er duizenden voertuigen op de baan zijn", klinkt het. De aanslag werd nog niet opgeëist.

Pakistan voert al meer dan tien jaar een strijd tegen rebellen van de radicaalislamitische taliban. Die voeren regelmatig aanvallen uit tegen burgers en veiligheidsdiensten. Afgelopen week zijn bij een zelfmoordaanslag in een gerechtsgebouw in de buurt van Pesjawar nog 17 doden gevallen.