58 door VAF gesteunde films naar het buitenland

Meer dan de helft van de producties die door het VAF gesteund werden de afgelopen jaren zijn aan het buitenland verkocht. In de periode van 2009 tot 2014 werden 58 Vlaamse producties aan het buitenland verkocht. 101 projecten kregen steun van het VAF. Dat meldt Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD).

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz vindt dat het VAF een meer dan behoorlijk resultaat heeft gehaald met de steun aan filmprojecten. Van 2009 tot 2014 heeft het VAF 101 projecten financieel gesteund. 58 films (fictie, documentaires en animatiefilms) werden in het buitenland verkocht.

Van de 58 in het buitenland verkochte Vlaamse (co)producties waren er 38 fictiefilms, 14 documentaires en 6 animatiefilms. Fictiefilms werden in 132 verschillende landen verkocht. Animatiefilms vonden een afnemer in 117 verschillende landen en de documentaires bereikten 76 landen.

Minister Sven Gatz vindt de resultaten positief. "Ze maken duidelijk dat ik blijvend moet inzetten op internationale promotie en distributie. Met Flanders Image heeft het VAF de Vlaamse audiovisuele creaties tot een sterk merk gemaakt", aldus Gatz.