Acht arrestaties bij grote drugsactie in Houthalen

In de Limburgse gemeente Houthalen zijn vanmorgen vijf huiszoekingen geweest in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar drugshandel. Bij de actie werden 8 personen gearresteerd. Ze worden ervan verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie die drugs verhandelt. Het gaat om een 54-jarige Nederlander en 7 Belgen tussen 21 en 49 jaar oud. 6 van hen zijn reeds gekend voor drugsgerelateerde feiten.

In het totaal nam de politie 2 kilogram cannabis, kleine hoeveelheden cocaïne, hasj en xtc, verpakkingsmaterialen, draagtassen met munitie, 3 wagens en enkele luxegoederen in beslag. De speurders troffen ook 3 kweektenten aan met telkens 50 cannabisplantjes. Voor de plantages werd gebruik gemaakt van illegale stroom. Er was reëel brandgevaar. De plantjes werden vernietigd.

Vier Belgen werden door de onderzoeksrechter in Hasselt aangehouden. De anderen zijn in nog in afwachting van een eventuele voorleiding

Copyright © 2014 - Ross Parry Agency - All rights reserved