Boekenleeuw en Boekenpauw blijven bestaan

Boek.be meldt dat de prijzen voor het beste Vlaamse kinder- en jeugdboek en het mooist geïllustreerde Vlaamse kinder- en jeugdboek blijven bestaan. De Boekenleeuw en de Boekenpauw zullen dit jaar opnieuw uitgereikt worden.

Boek.be heeft de geruchten over de afschaffing van de jaarlijkse uitreiking van de Boekenleeuw en de Boekenpauw met klem ontkend. De Standaard schreef vandaag dat geldschieter Fintro zich terug heeft getrokken.

Boek.be meldt dat de uitreiking van de literaire onderscheidingen niet in het gedrang komt. "Er wordt momenteel onderhandeld met nieuwe, enthousiaste ondersteunende partners", aldus Boek.be.

De Boekenleeuw ging vorig jaar naar Michael De Cock voor "Veldslag om een hart". Ingrid Godon won de Boekenpauw emt "Ik denk". Aan de prijzen is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden.