Frank Sinatra Junior overleden aan hartaanval

Zanger Frank Sinatra Junior, de zoon van de legendarische Frank Sinatra, is woensdag overleden aan een hartaanval. Hij is 72 geworden. Sinatra overleed in Daytona Beach in Florida waar hij nummers van zijn bekende vader zou brengen.
2010 Getty Images

Sinatra Junior werd op zijn 19e gekidnapt. Hij werd pas vrijgelaten nadat zijn vader 240.000 dollar (213.000 euro) betaald had. De ontvoerders konden aangehouden worden en het geld werd teruggevonden.

Hij trad op jonge leeftijd al in de voetsporen van zijn vader (foto in tekst). Hij werkte voor zijn vader als zijn dirigent en hij speelde ook mee in enkele televisieseries.

Frank Junior zong vorig jaar nog het Amerikaanse volkslied in het Yankee Stadion. De New York Yankees worden vaak geassocieerd met zijn vader, omdat het lied "Theme from New York, New York" wordt afgespeeld wanneer de Yankees een wedstrijd winnen.

Frank Junior was de jongere broer van zangeres en actrice Nancy Sinatra, en de oudere broer van televisieproducente Tina Sinatra. Zijn zus Nancy plaatste op haar Facebookpagina de boodschap: "Sleep warm, Frankie". Frank Sinatra Senior stierf in 1998 aan een hartaanval.