Inbreker in kostuum lijkt na tien jaar (en honderd inbraken) gevat

In Antwerpen is gisteren een man opgepakt die verdacht wordt van zeker honderd inbraken in ons land. De verdachte, tussen de 45 en 55 jaar oud, zou zijn eerste inbraken zo'n tien jaar geleden hebben gepleegd. Ook voor inbraken in Nederland, Frankrijk en Engeland komt hij in aanmerking als dader. Opmerkelijk: bij de inbraken waarvan de man wordt verdacht was de dief steeds in maatpak uitgedost.

Het was door camerabeelden dat de politie de aanpak van de dief ontdekte. Met zijn maatpak probeerde hij namelijk om niet op te vallen en zo geen argwaan te wekken bij buurtbewoners.

Hij zou ook erg sluw zijn geweest: zo gebruikte hij talloze valse namen en had hij verschillende geboortedata en valse identiteitsdocumenten. Hij betaalde ook enkel met cash geld, had geen bankrekeningnummer en reed rond met huurwagens. Hij verbleef op verschillende plaatsen, alsook in vakantiecentra. 

Gisteren werd er uiteindelijk een verdachte opgepakt in de Diamantwijk in Antwerpen. De man is aangehouden door de onderzoeksrechter in Veurne, die het onderzoek leidt. Hij bekende al meerdere feiten. Wie de man precies is, weet het parket nog niet. Hij sprak Engels tijdens zijn verhoor, maar dat kan bedrog zijn.