Lidl verspreidt fietskaarten met verkeerde knooppunten

Supermarktketen Lidl heeft bij de opmaak van een nieuwe Vlaamse fietsgids geen rekening gehouden met het vernieuwde fietsnetwerk in West-Vlaanderen. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer. Lidl zit verveeld met de zaak en haalt de gidsen meteen uit de rekken.

De fietsgids van Lidl -de supermarktketen die sinds dit jaar ook sponsor is van Etixx- maakt gebruik van netwerken met knooppunten, maar in West-Vlaanderen zijn er op dit moment ingrijpende werken om een vernieuwd fietsnetwerk klaar te stomen tegen 28 maart. De wijziging is dusdanig ingrijpend dat de bestaande netwerkkaarten niet meer bruikbaar zijn. Volgens Westtoer heeft de retailer geen rekening gehouden met het nieuwe netwerk.

"Na grondig nazicht van de fietsgids die Lidl en uitgever Falkland BV vanaf vandaag verkoopt, stelt provinciebedrijf Westtoer vast dat de fietsgids geen rekening houdt met de wijziging aan het knooppuntennetwerk en dus geen actuele informatie bevat voor de routes in West-Vlaanderen", aldus Westtoer.

"We zijn op de hoogte gesteld door Westtoer en zitten natuurlijk verveeld met de zaak", zegt Evelyne Raymakers van Lidl. "De verkoop startte vandaag, maar we hebben actie ondernomen en alle gidsen uit de rekken laten halen. Wie al een gids kocht, krijgt zijn geld terug."