Madonna laat Australische fans ruim twee uur wachten

Madonna heeft haar Australische fans gisteravond ruim twee uur laten wachten. De Amerikaanse zangeres begon pas om 23.22 uur aan haar optreden in het Brisbane Entertainment Centre waardoor haar fans niet meer met het openbaar vervoer naar huis geraakten.

De fans kregen eerst te horen dat het concert dat normaal gezien om 21 uur zou beginnen ten vroegste om 22.30 uur zou starten. Uiteindelijk kwam Madonna pas om 23.22 uur het podium op, grappend dat ze "zelden te laat" is. Vorige week zou ze in Melbourne echter zelfs pas na middernacht aan een concert begonnen zijn.

"Het probleem is dat jullie hier te vroeg zijn", zei ze volgens The Guardian. "Blijf thuis, doe je haar en je make-up, drink een tequila. (...) Kom later en dan hoef ik niet vroeg te komen. Er zijn nog drie shows en we willen dat probleem oplossen."

Live Nation liet in een persbericht al weten dat ook vandaag de show van Madonna in Brisbane later zou kunnen beginnen. "We raden concertgangers aan om hier rekening mee te houden bij het maken van plannen om thuis te geraken." Iets na middernacht vertrekt er immers gaan openbaar vervoer meer van aan de concertzaal. Het optreden van Madonna duurde uiteindelijk tot na 1 uur 's nachts.

Veel fans waren niet opgezet met het gedrag van hun idool en uitten hun ongenoegen op sociale media. Het concert werd wel gesmaakt. Zaterdag en zondag treedt Madonna ook nog op in Sydney. Het zijn de laatste concerten van haar Rebel Heart Tour die haar in meer dan 20 landen bracht. Het is al van 1993 geleden dat Madonna nog optrad in Australië.