Queen stuurt jongste vaandeldrager van het land rouwbrief

In Wervik heeft de 11-jarige Seppe Van Loo een brief ontvangen van Elizabeth II. Aanleiding is het tragische overlijden van zijn grootvader eind vorig jaar. Met de brief betuigt de Britse koningin haar medeleven aan de jongen, die de jongste vaandeldrager van het land is.

Het was nationaal nieuws op 8 november vorig jaar: in Marke, een deelgemeente van Kortrijk, was een 53-jarige man achter het stuur onwel geworden en met zijn wagen op een groep oudstrijders ingereden. Twee mannen verloren daarbij het leven, onder wie de 87-jarige Achiel Van Loo.

Zijn dood kwam hard aan bij zijn kleinzoon Seppe, met zijn 11 jaar de jongste vaandeldrager van het land. Die microbe had hij van zijn grootvader meegekregen. Als vaandeldragers woonden ze samen geregeld herdenkingsplechtigheden voor de beide wereldoorlogen bij.

"De Britse ambassadeur is vaak op deze plechtigheden aanwezig", vertelt Seppes vader Filip aan deredactie.be. "Afgelopen Kerstmis besliste Seppe daarom een brief naar het Belgische en het Britse Hof te sturen samen met een bidprentje van zijn grootvader."

Enkele dagen geleden heeft Seppe tot zijn grote verbazing een antwoord van de Queen ontvangen. In de brief verontschuldigt haar "deputy correspondence coordinator" zich voor de vertraging. "We hebben recent veel post gekregen", schrijft ze.

"De Queen vraagt me u haar medeleven over te maken bij het plotselinge verlies van zo'n geliefd lid van uw familie. Ze stuurt u en uw familie haar beste wensen in deze trieste momenten."

Volgens zijn vader koestert Seppe de brief als was het een relikwie. "We mogen er zelf amper aankomen", zegt hij. Een foto nemen, mocht wel: