Roger gaat ook klussen in het Frans

Dobbit TV krjigt een Franstalige tegenhanger. De uitgever Professional Media Group gaat een Franstalige tegenhanger van de Vlaamse kluszender opstarten. In Vlaanderen bereikt Dobbit TV jaarlijks 4,8 miljoen kijkers.

De uitgever Professional Media Group heeft de Franstalige tegenhanger van de Vlaamse doe-het-zelf-zender Dobbit TV voorgesteld. De Vlaamse themazender werd in 2013 gelanceerd. De Franstalige zender werd op 1 maart opgenomen in het aanbod van Proximus.

In Vlaanderen bereikt Dobbit TV jaarlijks 4,8 miljoen kijkers en heeft de zender gemiddeld net geen 200.000 kijkers per dag. De zender is onder meer bekend van "Doe-het-zelf met Roger".

Na het succes in Vlaanderen werd in 2015 een online proefproject met Franstalige uitzendingen opgezet via de website van Dobbit. De Franstalige versie is geen letterlijke vertaling van het origineel.

"De programmatie en formats lopen parallel, maar worden gemaakt met Franstalige presentatoren en specifieke content, afgestemd op de behoeften van de Waalse kijkers", zegt PMG.