"De nieuwe plaat gaat vlotter dan verwacht"

De Belgische band Oscar And The Wolf werkt momenteel aan een nieuwe plaat. Frontman Max Colombie zit daarvoor in Los Angeles. "Het gaat vlotter dan ik verwacht had", vertelt hij aan Studio Brussel. Maar Colombie wil zich nog niet op een releasedatum vastpinnen. Ook Turkije blijkt intussen te vallen voor Oscar And The Wolf.

Oscar And The Wolf werkt in Austin (Texas - VS) drie concerten af op South by Southwest (SXSW). "Het was echt een feestje. Iedereen is los en feestelijk. De mensen die komen kijken zijn vooral van de muziekindustrie zelf", vertelt zanger Colombie. Op het showcasefestival speelt jong, internationaal talent en zijn flink wat labels aanwezig. Andere Belgische bands die er staan zijn onder meer Alice On The Roof en Woodie Smalls.

Naast SXSW werkt Oscar And The Wolf in de VS aan een opvolger voor "Entity". "Ik hou van de American mindset en vooral van Los Angeles. Ik ben meer fan van LA dan van New York", legt Colombie uit. Over een releasedatum wil hij niet spreken. "We hebben nu drie songs die ik zeker op de plaat wil. Het gaat vlotter dan verwacht."

De band is intussen ook al opgemerkt in Turkije. "Istanboel en Izmir zijn echt aan het boomen. Een celebrity heeft iets op Instagram gezet en ineens zijn we groot geworden." Wie Oscar And The Wolf op Belgische bodem wil zien, moet daarvoor naar Pukkelpop op 20 augustus. Het optreden daar wordt de enige Belgische show deze zomer.