Frederik De Swaef wordt hoofdredacteur Flair Benelux

Frederik De Swaef (31) wordt hoofdredacteur van alle edities van Flair. Naast de Vlaamse en de Franstalige Flair, wordt hij ook verantwoordelijk voor Flair Nederland. De Nederlandse redactie wordt overigens vanaf mei ook vanuit Mechelen geleid.

Over de mogelijke inkrimping van het personeelsbestand bij Sanoma België - dat naast Flair ook de bladen Libelle en Feeling uitgeeft - wil De Swaef niets zeggen. De Tijd en De Morgen melden vandaag dat er mogelijk nog eens 40 tot 70 banen zouden geschrapt worden in de Belgische tak van de Finse mediagroep.

De Swaef, die bijna een jaar geleden het magazine Story ruilde voor Flair, wordt hoofdredacteur van Flair Benelux. In Mechelen krijgt de Flair-redactie versterking van enkele (freelance)vormgevers en -redacteurs. In Nederland blijven nog enkele redacteurs actief voor de invulling van de Nederlandse editie.

Andere strategie voor websites

"Blijkbaar slaat de vernieuwing die ik heb ingevoerd bij de Belgische Flair goed aan", zegt De Swaef. "We hebben bijvoorbeeld de scope van onderwerpen verbreed. Terwijl Flair erg verengd was tot het thema seks & relaties hebben we nu ook aandacht voor bijvoorbeeld de loonkloof tussen de geslachten."

"In januari hebben we naast Flair.be ook de site Fashionista.be gelanceerd om het onderscheid te maken tussen Flair, dat op de doelgroep 18- tot 35-jarigen gericht is, en de tienermeisjes van 12 tot 19 jaar, waarvoor Fashionista is bedoeld."

Door de ingrepen van De Swaef is het bereik van Flair.be met 55 procent toegenomen. Die strategie willen ze bij Sanoma ook in Nederland toepassen bij Flaironline.nl.