Griekendag verhuist na 57 jaar van Huizingen naar Edingen

De Griekendag verhuist van het provinciedomein van Huizingen naar een park in Edingen. "Spijtig dat deze traditie wordt gebroken", zegt gedeputeerde van de provinciedomeinen Walter Zelderloo.

De Griekendag vindt al 57 jaar plaats op hetzelfde deel van het provinciedomein in Huizingen. 

Jaar na jaar kwamen er zo'n 20.000 bezoekers, vaak Grieken die er samenkomen om te feesten. De huidige plek is echter te klein geworden volgens de organisatie, waardoor ze uitwijken naar een park in Edingen.

"Het is spijtig dat de traditie wordt doorbroken", zegt Walter Zelderloo aan Radio 2 Vlaams-Brabant, die denkt dat de organisatie in Edingen betere voorwaarden heeft gekregen. "Er is ons ook gezegd dat het misschien maar voor één jaar zou zijn."

De Griekendag zal ook dit jaar op pinkstermaandag plaatsvinden.