Hoe groot is het gat in uw geheugen?

Wie zijn geschiedeniskennis wil testen, kan vanaf vandaag deelnemen aan de Grote Geschiedenisquiz. Die wordt door Radio 1, de KU Leuven en het Davidsfonds georganiseerd naar aanleiding van de veertiende editie van de Nacht van de Geschiedenis op 22 maart.

De quiz, die op de website van Radio 1 en het Davidsfonds terug te vinden is, bevat achttien vragen die werden opgesteld door professor Karel Van Nieuwenhuyse van de KU Leuven.

De Grote Geschiedenisquiz is het verlengde van een enquête van 70 vragen die iVOX uitvoerde bij 1.000 Vlamingen. Op maandag 21 maart worden de resultaten daarvan bekendgemaakt tijdens "Hautekiet", tussen 9 en 10 uur op Radio 1.

"We wijden graag een uitzending aan geschiedenis. Je mag het belang van historische kennis en inzicht om de maatschappij vandaag te kunnen begrijpen niet onderschatten", zegt radiopresentator Jan Hautekiet.

"Zo is het idee ontstaan om in het kader van de Nacht van de Geschiedenis een enquête en een quiz op te zetten. De onderzoekseenheid van de KU Leuven was meteen enthousiast."

Meest gelezen