Hoeveel meisjes telt u op deze foto?

Verschillende meisjes op een bankje en hun reflecties in de spiegel. Meer toont een foto van de Zwitserse fotograaf Tiziana Vergari niet. Toch leidt dit tot een hevige discussie op het internet over één simpele vraag: hoeveel meisjes telt het beeld precies?

Zowat een week geleden plaatste Vergari een foto van haar dochters op Instagram in het kader van de wedstrijd Weekend Hashtag Project. Daarbij kunnen fotografen elke week een foto insturen op basis van een specifiek thema. Vorige week was dat "identiteit". Vergari koos voor een beeld waarop haar dochters meerdere keren voorkomen in verschillende weerspiegelingen onder de titel "Same but different".

Sindsdien is het internet in de ban van de foto. Concreet proberen velen één simpele vraag te beantwoorden: hoeveel meisjes staan precies afgebeeld? Sommigen tellen twee meisjes, anderen vier, nog anderen een ander aantal. Daarbij wordt vooral gekeken naar details als de handen en de armbandjes om de polsen. Wat denkt u?

lees ook