Jan Jambon: "You got him, boys!"

Vanuit politieke hoek komen er lovende woorden op de actie van de politie in Molenbeek en de arrestatie van Salah Abdeslam. Staatssecretaris Theo Francken werd op de vingers getikt omdat hij het nieuws te vroeg bekendmaakte. Minister Jan Jambon feliciteerde de politiediensten voor het geleverde werk. "You got him, boys!".

De eerste politicus die de arrestatie van Salah Abdeslam bevestigde was staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Hij tweette "We hebben hem", De tweet zorgt voor verontwaardiging in regeringskringen. Francken zelf heeft hem intussen verwijderd.

On the record bevestiging was er nog niet op het moment van de tweet. Francken was dus het eerste regeringslid dat van zich liet horen. In regeringskringen wordt dan ook met gefronste wenkbrauwen gereageerd op de tweet van Francken. "Zwaar ongepast voor een regeringslid zonder bevoegdheid", zo valt te horen.

De tweet van Francken werd gretig overgenomen in de internationale media, maar die schreven hem toe aan minister van Justitie Koen Geens.

Andere politici hebben alleen maar lovende reacties voor de veiligheidsdiensten die de actie tot een goed einde brachten.