Klarinettist en orkestleider Hugo Strasser overleden

De Duitse muzikant, componist en orkestleider Hugo Strasser is op 93-jarige leeftijd overleden. Strasser heeft in het tweede deel van de twintigste eeuw veel succes gehad met zijn swingband.
Paul Kuhn, Max Greger en Hugo Strasser vormden in 2006 de band Swing Legends

Met het overlijden van de 93-jarige  Hugo Strasser zijn de drie "Swing Legenden" uit Duitsland in korte tijd overleden. In 2006 vormde de Duitse componist, klarinettist en orkestleider Hugo Strasser een trio met zijn vrienden en collega's Max Greger en Paul Kuhn. Greger stierf vorig jaar in augustus. Kuhn overleed in 2013.

Hugo Strasser begon op jonge leeftijd muziek te spelen. Op zijn zevende speelde hij al solo mondharmonica op de Duits radio. In 1949 vervoegde hij Max Greger in de bigband van Greger. Vijf jaar later richtte Hugo Strasser zijn eigen bigband op.

Langzaam ontwikkelde Strasser zijn beroemde "Strassersound". De swingmuzikant en componist werd een van de populairste swingartiesten uit Duitsland. Hij bracht ongeveer vijftig albums uit.

Onlangs stond Hugo Strasser nog op het podium met de zoon van Max Greger. "ik wil nog doorgaan, zolang god het toelaat", zei Strasser een jaar geleden nog.