Letterlijk: het persbericht van het federaal parket

Het federaal parket bevestigt dat de tot op heden uitgevoerde onderzoekshandelingen na de huiszoeking van 15 maart in de Driesstraat te Vorst, toelaten om vast te stellen dat de zogenoemde Bouzid Samir, tegen wie een opsporingsbericht werd uitgevaardigd, meer dan waarschijnlijk Mohamed Belkaid is, geboren op 9 juli 1980, met Algerijnse nationaliteit. Betrokkene werd uitgeschakeld door de speciale eenheden tijdens de tussenkomst op 15 maart.

Ter herinnering, het opsporingsbericht van 4 december 2015 preciseerde dat Salah Abdeslam in de loop van de maand september 2015 tweemaal met een huurvoertuig naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest gereisd was. Op 9 september 2015 werd hij gecontroleerd aan de grens tussen Hongarije en Oostenrijk aan boord van een voertuig Mercedes in het gezelschap van twee personen. Zij gebruikten hierbij valse Belgische identiteitskaarten op naam van Samir Bouzid en Soufiane Kayal.

De valse identiteitskaart op naam van Bouzid Samir werd eveneens gebruikt vier dagen na de aanslagen in Parijs, meer bepaald op 17 november omstreeks 18.00 uur in een filiaal van Western Union in de Brusselse regio. Daarbij werd een bedrag van E 750 getransfereerd naar Hasna Ait Boulahcen, de nicht van Abdelhamid Abaaoud, die beiden even later bij de tussenkomst in Saint-Denis om het leven kwamen. Van deze geldtransfer zijn beelden beschikbaar.