Politie valt binnen in huis in Molenbeek, schoten gelost

Eenheden van de speciale politie zijn binnengevallen in een huis in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Er zijn ook schoten gelost. Het parket bevestigt dat er een politieactie aan de gang is, maar geeft geen verdere commentaar. De actie heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met Salah Abdeslam.

Volgens de RTBF zijn er vier huiszoekingen aan de gang in de regio Brussel.

Radiojournalist Philip Heymans bevindt zich in Molenbeek. "Er zijn grijze bestelwagens geplaatst om de plaats van de actie aan het zicht te onttrekken", beschrijft hij. "We horen geregeld knallen en dat de politie roept dat mensen naar buiten moet komen." Er circuleren verschillende geruchten dat er gewonden zijn gevallen, maar dat kan Heymans niet bevestigen. De Franstalige omroep RTBF meldt dat twee mensen gewond en aangehouden zijn.

Het is mogelijk dat de huiszoeking in Molenbeek te maken heeft met de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam. Eerder vanmiddag is bekend geraakt dat zijn vingerafdrukken zijn gevonden in het  appartement in Vorst waar de ordediensten vorige dinsdag zijn binnen gevallen.

Bij de antiterreuractie van dinsdag is Mohammed Belkaid gedood, blijkbaar een handlanger van Abdeslam die zich bediende van de valse naam Samir Bouzid. Beiden waren betrokken bij de aanslagen in Parijs, in november vorig jaar.