Sven Mary geneigd om Salah Abdeslam te verdedigen

Sven Mary is opnieuw gevraagd om de advocaat te worden van Salah Abdeslam, die na een maandenlange klopjacht vanmiddag is gevat. "Ik ben na de politieactie van vanmiddag gevraagd geweest of ik nog altijd bereid was om Salah Abdeslam te verdedigen. Ik heb daarvoor contact gehad met iemand uit zijn naaste omgeving. In de komende uren wordt duidelijk of ik dat zal aanvaarden of niet."

Mary benadrukt dat hij geen contact heeft gehad met Abdeslam, maar wel met iemand uit zijn naaste omgeving. "Het is nooit iemand van zijn naaste omgeving die beslist, maar wel de betrokkene zelf. Ik wil vooral met Abdeslam spreken. Je moet een soort voeling hebben met diegene die je verdedigt, er moet een wederzijds vertrouwen komen. Dat zullen we zien in de komende dagen."

Of Mary de reacties niet schuwt als hij beslist om Abdeslam te verdedigen? "De reacties zullen niet anders zijn dan in andere zaken."