Vijfde Antwerpse agent betrokken bij afpersingszaak

Er zou een vijfde persoon betrokken zijn in de zaak van de Antwerpse agenten die worden verdacht van diefstallen met geweld en afpersing. De man is voorlopig nog niet opgepakt, omdat hij op dit moment in de Verenigde Staten zou zijn.

Gisteren werden al drie agenten aangehouden, een vierde werd vrijgelaten onder voorwaarden. Ze zijn ook allemaal geschorst, zo meldde burgemeester Bart De Wever (N-VA). Zij die zijn aangehouden, moeten dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

De agenten hebben zich volgens het parket schuldig gemaakt aan afpersing in bende, diefstallen met geweld en slagen met werkonbekwaamheid tot gevolg. De slachtoffers waren telkens gewone burgers in kwetsbare posities, onder wie enkele mensen die in een hachelijke verblijfssituatie verkeerden. Het parket heeft aanwijzingen dat de verdachten de slachtoffers willekeurig controleerden, sloegen en van hun bezittingen beroofden.