Abdeslam aangekomen in gevangenis Brugge

Omstreeks 18.20 uur vanavond is Salah Abdeslam aangekomen in de Brugse gevangenis. De ziekenwagen werd geëscorteerd door twee politievoertuigen en een helikopter.

Even voor 18 uur vatten twee gewapende agenten met bivakmuts post op het binnenplein aan de toegangspoort van de Brugse gevangenis. De laatste bezoekers verlieten het complex in de Legeweg.

Om 18.20 uur cirkelde een helikopter van de federale politie boven het gevangeniscomplex. Vlak daarna kwam de ziekenwagen de weg opgedraaid, geflankeerd door twee voertuigen van de politie.

Abdeslam zal worden opgesloten in de afdeling Individuele en Bijzondere Veiligheid in Brugge, waar alle gevangenen een op maat gemaakt apart regime krijgen. De afdeling is strikt beveiligd: de cellen hebben dubbele deuren, al het meubilair zit verankerd in de grond en is opgebouwd uit stevig materiaal en de televisie zit achter plexiglas. Dagelijks worden de cellen ook gecontroleerd op voorwerpen waarmee de gevangenen zichzelf, of iemand anders, kunnen verwonden.