Adele is headliner op Glastonbury Festival

Adele komt naar het Glastonbury Festival. Ze is de headliner op de Parymid Stage op zaterdag. Adele maakte het nieuws zelf bekend op het podium in Londen. "Vertel het niet verder", zei ze tegen het publiek. "Ik denk dat het een geheim is".

Adele is aan het toeren en is momenteel bezig aan een reeks van zes optredens in O2 in Londen. Nadat ze daar op het podium haar mond voorbij had gepraat, bevestigde Glastonbury het nieuws op Twitter.

"Wat een eer dat de wonderlijke Adele heeft toegezegd om dit jaar de headliner te zijn op zaterdag 25 juni op de Pyramid Stage", zei festivalorganisator Emily Eavis.

Eerder deze week had Adele in Manchester al gezegd dat ze haar fans zou terugzien in Glastonbury, maar dat ze daar niet zou optreden. De andere headliners van het grootste Britse zomerfestival zijn Muse en Coldplay. Het festival loopt dit jaar van 22 tot 26 juni.