Daarkom krijgt nieuwe start op andere locatie

Het Vlaams-Marokkaanse cultuurhuis Daarkom in Brussel gaat dicht, maar krijgt een doorstart op een nieuwe, nog onbekende locatie. Het krijgt ook een andere naam.

Het cultuurhuis aan de Wolvengracht, een initiatief van gewezen cultuurminister Bert Anciaux, kwam nooit helemaal van de grond. Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz wil het nu een tweede leven geven op een andere, kleinere locatie. De bestaande huurovereenkomst voor het pand aan de Wolvengracht werd opgezegd.

Behalve de locatie verandert ook de naam. Het cultuurhuis zal niet langer Daarkom ("Jullie huis") heten, maar Daarna ("Ons huis").

De filosofie blijft wel ongewijzigd. "De kern van het verhaal draait meer dan ooit om het bevorderen en verstevigen van de ontmoeting, de dialoog en de culturele uitwisseling tussen de Vlaamse en Marokkaanse gemeenschappen", zegt Gatz in een persbericht. De overgang zou tegen de zomer rond moeten zijn.