Moslimexecutieve krijgt nieuwe voorzitter

Salah Echalloloui is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Moslimexecutieve, de organisatie die de moslims in België vertegenwoordigt. Hij volgt Noureddine Smaïli op, die sinds maart 2014 aan het hoofd van de executieve stond.

De Brusselaar Echallaoui is een inspecteur van de moslimleerkrachten van de Franse Gemeenschap. Die telt in totaal zo'n 600 leerkrachten.  Hij werd gisteravond door een meerderheid van de leden van de executieve gekozen. Hij treedt als voorzitter aan zodra zijn verkiezing is goedgekeurd door minister van Justitie Koen Geens.

Volgens de blog "Bruxellois sûrement" heeft de vorige voorzitter Smaïli  op eigen verzoek een stap opzij gezet omdat hij zich niet meer in staat voelde om zijn functie uit te oefenen. Hij was als voorzitter niet onbesproken en kreeg kritiek vanuit de executieve inzake zijn uitspraken in de pers, onder meer over de "assimilatie" van de moslims in ons land. 

Meest gelezen