Nieuwszender Fox haalt zwaar uit naar Trump

De conservatieve nieuwszender Fox heeft in zware bewoordingen uitgehaald naar de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump vanwege diens aanhoudende aanvallen op nieuwsanker Megyn Kelly.
Megyn Kelly

De vete tussen Trump en Kelly begon al in augustus vorig jaar. Kelly vroeg de presidentskandidaat toen tijdens een debat meer uitleg over een voorgeschiedenis van denigrerende opmerkingen ten opzichte van vrouwen die hij "honden" of "vette varkens" noemde.

Kort nadien zei Trump dat Kelly tijdens het debat zo verbolgen was dat het bloed uit haar ogen kwam en bloed uit "haar waar". Dat werd door velen opgevat als een insinuatie dat Kelly haar maandstonden had, wat door Trump later werd ontkend.

Eerder deze maand leek er een détente tussen de twee te zijn, maar gisteren twitterde Trump dat hij de ankervrouw niet meer kan zien. "Zij is ziekelijk en de meest overschatte persoon op tv", aldus de vastgoedmagnaat die vond dat iedereen de @megynkelly show zou moeten boycotten

Vitriool

Voor Fox News was dit er over. Via woordvoerster Irena Briganti zei de conservatieve nieuwszender: "Donald Trump's vitrioolaanvallen tegen Megyn Kelly en zijn extreme, ziekelijke obsessie ten opzichte van haar zijn beneden de waardigheid van een presidentskandidaat die het hoogste ambt van het land wil bekleden".

Naast een lofzang op het werk van de journaliste beloofde Fox haar volledig te blijven steunen gedurende elke dag van Trump's eindeloos spervuur van voze en seksistische verbale uithalen. De zender noemde het extreem betreurenswaardig voor haar herhaaldelijk te worden beschimpt omdat zij gewoon haar job doet.

De campagneploeg van Trump was niet onder de indruk van de uithaal van Fox en noemde Kelly zwaar overschat en gekleurd in haar berichtgeving. "In tegenstelling tot Megyn Kelly, die haar toevlucht neemt tot het verspreiden van mededelingen via Fox News, zal mijnheer Trump zich blijven verdedigen tegen de ondermaatse berichtgeving over hem door een tweederangs nieuwsprogramma."