Turkije onderschept 1.700 vluchtelingen op weg naar Lesbos

Voor de Turkse kust hebben politie, leger en kustwacht ruim 1.700 migranten tegengehouden die op weg waren naar het Griekse eiland Lesbos. Er zijn ook 16 mensensmokkelaars opgepakt. De meeste vluchtelingen werden onderschept in bootjes op zee.
Archiefbeeld

De gouverneur van de West-Turkse stad Dikili sprak over honderden migranten die naar Lesbos wilden vanuit Dikili en omgeving. Van die Turkse kustplaats is het slechts 20 kilometer naar de kust van Lesbos.

Turkije heeft gisteren pas een akkoord gesloten met de Europese Unie over de aanpak van de vluchtelingencrisis. De Turken hebben beloofd migranten tegen te houden die illegaal naar Griekenland willen reizen. De Grieken krijgen op hun beurt Europese hulp om de asielaanvragen te onderzoeken.