Vijfde verdachte Antwerpse agent onder voorwaarden vrij

Een vijfde interventie-inspecteur van de Antwerpse politie is zich gisteren zelf gaan aangeven bij zijn collega's. Zijn naam was tijdens het onderzoek al gevallen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Volgens de kranten worden minstens acht inspecteurs verdacht in de zaak.

De inspecteur werd vandaag voor de onderzoeksrechter gebracht. Die besliste om hem onder strikte voorwaarden vrij te laten. Hij mag wel geen politieactiviteiten meer uitoefenen, meldt het Antwerpse parket. Het gaat om een 34-jarige man uit het Mechelse.

Woensdag werden al vier politiemannen opgepakt in een lopend onderzoek naar afpersing in bende, diefstallen met geweld en slagen met werkonbekwaamheid. Tijdens hun werkuren viseerden de inspecteurs illegalen in Antwerpen-Noord en Borgerhout. Ze beroofden de slachtoffers op afgelegen plaatsen van hun geld.

Drie betrokkenen verschijnen maandag voor de raadkamer. Een vierde man werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Een zesde verdachte, verblijft momenteel in de Verenigde Staten.