"Café Derby" is opnieuw in de prijzen gevallen

Een week nadat "Café Derby" al in de prijzen was gevallen, heeft het filmdebuut van Lenny Van Wesemael opnieuw onderscheidingen weggekaapt. De film werd deze keer bekroond op het Filmfestival van Aubagne in Zuid-Frankrijk.

Wim Opbrouck won de prijs voor beste acteur, nieuwkomer Chloë Daxhelet die voor beste actrice. "Ik ben heel blij dat de twee hoofdacteurs van mijn film in de prijzen zijn vallen," reageerde een Van Wesemael. "Ze hebben dan ook een heel mooie prestatie neergezet!"

Van Wesemael liet zich voor haar eerste speelfilm inspireren door het levensverhaal van haar eigen vader en door het bezoek dat paus Johannes Paulus II in 1985 aan België bracht.

Vorige week werd "Café Derby" ook al bekroond op het Vancouver International Women in Film festival. De film kreeg vier prijzen, waaronder die voor beste film.