"Ok, ik ben klaar voor shadowbaby-grapjes"

Carice van Houten is zwanger. De Nederlandse actrice maakte dat zelf bekend met een grapje op Twitter. Acteur Guy Pearce, met wie ze sinds kort een relatie heeft, is de vader.

"Ok, ik ben klaar voor shadowbaby-grapjes", tweette Carice van Houten (39). Ze verwees daarmee naar haar rol van Melisandre in de populaire serie "Game of thrones". In de reeks bevalt Melisandre van een eng, spookachtige wezen, een schaduwbaby.

Vader van het kind is de Australische acteur Guy Pearce, die doorbrak met "Neighbours" en daarna een succesvolle filmcarrière uitbouwde. De twee ontmoetten elkaar op de set van de film "Brimstone".

Pearce heeft intussen ook al gereageerd op Twitter. "Er gaat niets boven het vooruitzicht van een shadowbaby om van gedachten te doen veranderen over het vaderschap", tweette hij. In het verleden had de 48-jarige acteur zich namelijk al eens schamper uitgelaten over kinderen en het ouderschap.