Busongeluk in Spanje kost het leven aan 13 jongeren

Bij een busongeluk in de Spaanse stad Tarragona zijn minstens 13 jongeren omgekomen. Volgens Spaanse media verloor de buschauffeur de controle over het stuur en botste frontaal tegen een auto waarop de bus kantelde. In de bus zaten 60 passagiers, voornamelijk internationale studenten die met een Erasmusbeurs in Barcelona studeren.

Vanochtend lag de dodentol nog op 14 personen maar de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft dat aantal intussen naar beneden bijgesteld.

De studenten waren op de terugweg van het feest Las Fallas in Valencia toen het ongeluk gebeurde. Meer dan 40 inzittenden raakten gewond. Reddingswerkers haalden hen uit het wrak. Naast de bestuurder en de passagier van de auto heeft ook de buschauffeur het ongeluk overleefd. Hij reed niet onder invloed en heeft alvast verklaringen afgelegd bij de politie.

Over de nationaliteit van de passagiers in de bus bestaat nog onduidelijkheid. Buitenlandse Zaken laat weten dat er zeker twee Belgen aan boord zaten. Eén van hen is lichtgewond, de andere Belgische passagier bleef ongedeerd.

De Catalaanse president heeft twee dagen van nationale rouw afgekondigd.