Farid Bamouhammad aangehouden wegens bedreigingen

De onderzoeksrechter in Charleroi heeft Farid Bamouhammad onder aanhoudingsbevel geplaatst voor vrijheidsberoving. De beruchte ex-gevangene, ook wel gekend onder de naam Farid le Fou, had zich na een zware ruzie met zijn vriendin verschanst in een huis in Flémalle. Daar werd hij uiteindelijk opgepakt door de ordediensten. Het parket van Charleroi heeft een onderzoek ingesteld voor bedreigingen.

Farid Bamouhammad kreeg vrijdagavond een hoogoplopende ruzie met zijn vriendin in de omgeving van Fleurus, nabij Charleroi. Volgens het parket van Charleroi uitte hij voor hij vertrok nog enkele zware bedreigingen. Daarbij was men zijn spoor bijster.

De ordediensten konden de man gisteren dan toch lokaliseren in Mons-lez-Liège, nabij Flémalle, waar hij zijn toevlucht had gezocht bij een vriend. Een veiligheidszone werd ingesteld en de speciale eenheden van de federale politie kwamen ter plekke. Een voetbalwedstrijd werd onderbroken en de bewoners moesten binnen blijven. Bamouhammad liet zich echter gewillig oppakken door de politie.

Hij werd naar Charleroi overgebracht waar de onderzoeksrechter vandaag besliste om hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Bamouhammad zit dus opnieuw in de cel. Waar precies, is niet bekend.

De kamer van inbeschuldigingstelling moet nu binnen de vijf dagen beslissen of hij al dan niet aangehouden blijft. Op die manier zou er een einde komen aan zijn voorlopige vrijheid om medische redenen die sinds eind 2014 gold.