Molenbeekse vrijwilligers schrijven een open brief

De Molenbeekse concertzaal Vaartkapoen heeft een open brief gelanceerd. Daarmee wil ze de Vlaamse regering overtuigen dat haar subsidies, die dreigen weg te vallen, broodnodig zijn.

Vorige week raakte bekend dat de Vaartkapoen in Molenbeek haar Vlaamse subsidies dreigt te verliezen na een eerste negatief advies van de beoordelingscommissie. Als dat gebeurt, moet de concertzaal in 2017 de deuren sluiten. Er volgt nog wel een tweede advies waarin de beoordelingscommissie rekening zal houden met de opmerkingen.

Met de open brief willen vier vrijwilligers het belang van de Vaartkapoen als verbindingsmiddel en uitvalsbasis voor een dertigtal vrijwilligers van Molenbeek extra in de verf zetten. "Tijdens een concert komt de hele wereld hier samen om te feesten, iedereen is happy, de sfeer zit goed. Wij vergeten onze zorgen. Vaak beseffen ze niet eens dat ze in Molenbeek zijn en dan schrikken ze", staat er in de open brief.

"We zijn werkloos of komen rond met een leefloon. Heftig en soms uitzichtloos. Wij willen werken, maar vinden niks. We werken allemaal als vrijwilliger voor de concerten, de ene als barman, de andere als steward. We doen het graag en zijn fier op ons werk. Eerlijk is eerlijk, de vrijwilligersvergoeding die we krijgen, is een belangrijke stimulans en voor velen onder ons broodnodig", schrijven de vrijwilligers.