Saxofonist Robin Verheyen krijgt Jazzmozaïek Award

Saxofonist Robin Verheyen is tijdens Leuven Jazz uitgeroepen tot laureaat van de jaarlijkse Jazzmozaïek Award, een gezamenlijke prijs van de redactie van het tijdschrift Jazzmozaïek en de directie van Muziekmozaïek voor een Belgische jazzmuzikant. De prijs geldt als voorbeeld voor de aanstormende generatie. De drie toetsingscriteria voor deze prijs zijn verbreding, verjonging en vernieuwing.

De 32-jarige Robin Verheyen speelde al in diverse bands, zoals in duo met de Finse pianist Aki Rissanen, het Pascal Niggenkemper Trio in New York en de Belgische band Narcissus. In 2006 richtte hij het Robin Verheyen International Quartet op, dat jazz mixt met blues, bob en swing. Opvallend is ook de jazzband TaxiWars, die in hij in 2014 oprichtte met Tom Barman. Voorts trad hij reeds op met jazzberoemdheden zoals Toots Thielemans, Roy Hargrove en Maria Schneider.

De Belgische jazzmuzikanten die reeds een Jazzmozaïek Award wonnen, zijn Frank Vaganée (2011), Kris Defoort (2012), Teun Verbruggen (2013), Bert Joris (2014) en Bart Maris (2015). Aan de prijs is een geldsom verbonden, waarmee de winnaar een jaar later tijdens Leuven Jazz een nieuw project moet voorstellen.