Turkije roept ambassadeur op matje wegens PKK-tent

Turkije heeft de Belgische ambassadeur op het matje geroepen op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara. Turkije is verbolgen over een tentje van de verboden Koerdische beweging PKK in de Europese wijk.
2016 Anadolu Agency
De omstreden tent in de Europese wijk.

De PKK mag drie weken lang protesteren in de Europese wijk en heeft een tentje met propagandamateriaal opgeslagen in de buurt van de plek waar de EU en Turkije vrijdag onderhandeld hebben over de vluchtelingencrisis.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu had eerder al gebeld met zijn Belgische collega Didier Reynders (MR) om zijn beklag te doen en te vragen dat de tent zou worden weggehaald. Nu is dus de Belgische ambassadeur ontboden.

De Koerdische afscheidingsbeweging PKK wordt door Turkije, de Europese Unie en de Verenigde staten als een terroristische organisatie beschouwd.