5.000 bezoekers voor vierde editie Leuven Jazz

De vierde editie van Leuven Jazz heeft zowat 5.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, maar het aanbod was volgens organisator Danny Theuwis kwalitatief een voltreffer. Er komt alleszins een vijfde editie.

Leuven Jazz vond dit jaar plaats van 12 tot en met 20 maart. Alles samen vonden 47 concerten plaats. Er werden ook films vertoond en er waren expo's en lezingen.

Absolute publiekstrekkers waren de Belgische jazzrevelatie STUFF, de comeback van hammondvirtuoos André Brasseur die voor het eerst in 40 jaar weer optrad met een begeleidingsgroep, bassist Dave Holland en saxofonist Chris Potter.

Het festival werd gisteravond in een volle Stadsschouwburg afgesloten met een concert van Jef Neve en het Nederlandse hiphopgenie Typhoon. De Zwitserse groep Florian Favre Trio won de B-Jazz International Contest en saxofonist-componist Robin Verheyen mocht de Jazzmozaïek Award 2016 in ontvangst nemen.

Theuwis stelde echter dat hij eveneens enorm heeft genoten van de thematische optredens van studenten van de jazzafdeling van de LUCA School of Arts die een reeks middagconcerten verzorgden. Voor het jong talent dat in het kader van Jazzin with Fonske naschools optrad op het Rector De Somerplein daagden in totaal meer dan 400 mensen op. Ook de huiskamerconcerten zaten steeds eivol. "Het is dit breed palet aan soorten concerten, waarmee we telkens een ander publiek bereiken, dat we ook de volgende jaren willen behouden", aldus Theuwis.