7 Italiaanse en 2 Duitse studenten omgekomen bij busongeluk

7 van de 13 studenten die gisteren omkwamen bij een busongeluk in Spanje kwamen uit Italië. 2 anderen kwamen uit Duitsland. Uit Roemenië, Frankrijk, Oezbekistan en Oostenrijk was telkens één dodelijk slachtoffer afkomstig. De buschauffeur, die opgenomen is op de afdeling intensieve zorg, is gisteren ondervraagd. Men vermoedt dat hij het ongeluk heeft veroorzaakt.

De omgekomen studenten waren tussen de 19 en 25 jaar. De bus was met zo'n 60 studenten onderweg van Valencia naar Barcelona. Bij het ongeval kwamen 13 mensen om het leven, 43 inzittenden raakten gewond, van wie de meeste er slecht aan toe zijn. Op de bus zaten ook 2 Belgen, van wie er 1 lichtgewond raakte. De andere bleef ongedeerd.

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken maakt nog voorbehoud bij de balans. "De families zijn de lichamen aan het identificeren", aldus de Italiaanse minister. "Het is pas na hun bevestiging dat we de formele zekerheid hebben."

De meeste studenten op de bus waren binnen het uitwisselingsprogramma Erasmus ingeschreven in Catalaanse universiteiten.