"Muzikanten verdienen het zout op hun patatten niet"

In Mechelen heeft GALM, de organisatie die de rechten van muzikanten verdedigt, een praatavond georganiseerd over een noodplan voor de muziek. Volgens voorzitter Tom Kestens (bekend van Das Pop) zijn hun inkomsten de laatste jaren met een derde gezakt.
© Image Source, all rights reserved.

"Mijn mailbox zit vol met verhalen van muzikanten die het zout op hun patatten niet verdienen", vertelt Kestens van GALM aan VRT Nieuws. "Dat is ongehoord want er is nog nooit zoveel gestreamd en er zijn nog nooit zoveel fans van muziek geweest als vandaag. Dat is een gigantische paradox. Het geld blijft ergens plakken, maar dat is in elk geval niet bij de muzikanten."

"Wij moeten muzikanten samenbrengen en voor iedereen een gemeenschappelijke agenda creëren. Daarnaast moeten we debatteren over de vraag hoe het verdienmodel van de muzieksector er in de toekomst zal uit zien."