"Piepkuikens" gelauwerd in New York en Malmö

De Belgische film "Piepkuikens" van Olivier en Yves Ringer heeft afgelopen weekend in de VS en in Zweden een prijs gekregen. De film voor kinderen uit 2015 heeft het voorbije jaar al achttien internationale prijzen in de wacht gesleept.

De familiefilm "Piepkuikens" blijft scoren op internationale filmfestivals. De Franstalige film met als originele titel "Les oiseaux de passage" is afgelopen weekend bekroond op New York International Children's Film Festival en het BUFF International Film Festival in Malmö in Zweden.

Op beide festivals kreeg de film de award voor beste film van het festival. Aan de onderscheiding in Malmö is een geldbedrag van bijna 11.000 euro verbonden.

"Piepkuikens" vertelt het verhaal van de tienjarige Cathy die voor haar verjaardag een eendenei cadeau krijgt. Wanneer het ei openbreekt, denkt het kuiken dat de beste vriendin van Cathy haar moeder is.

De film verscheen vorig jaar in april in de Belgische bioscopen. Olivier en Yves Ringers maakten in 2012 de familiefilm "Een weekje weg".