"Terreurdreiging schrikt pelgrims naar Rome af"

Het aantal bedevaarders en toeristen in Rome tijdens de Goede Week en Pasen is met 4 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Toeristisch Bureau van de regio Lazio (EBTL), waarover Kerknet bericht. Volgens het bureau is de daling het gevolg van de angst voor de terreur.

Bij de eucharistieviering door de paus op Palmzondag op het Sint-Pietersplein in Rome waren naar schatting 60.000 pelgrims aanwezig. Dat zijn er ongeveer 10.000 tot 20.000 minder dan andere jaren. Een daling die volgens de voorzitter van het EBTL, Giancarlo Mulas, des te opvallend is aangezien het aantal bezoekers in Rome vorig jaar met 4 à 5 procent was gestegen. Hij legt de oorzaak bij de angst voor terroristische aanvallen.

De politie en het stadsbestuur van Rome hadden eerder al aangekondigd extra veiligheidsmaatregelen te zullen nemen tijdens de vieringen van de Goede Week en Pasen. Het Vaticaan verwacht het komende paasweekend nog ongeveer 150.000 bedevaarders en bezoekers.