Apple stelt nieuwe "goedkope" iPhone voor

Apple lanceert een nieuw type iPhone: de SE. Het gaat om een nieuwe versie van de 5S. Het toestel is in de VS verkrijgbaar vanaf 399 dollar (355 euro). Daarmee is de SE heel wat goedkoper dan zijn voorgangers.

Enkele maanden geleden heeft Apple de iPhone 6S gelanceerd. Die is vanaf 649 dollar (577 euro) op de markt gekomen. De iPhone SE die vandaag is voorgesteld zal in de VS "slechts" 399 dollar (355 euro) kosten. In België zal het toestel duurder zijn: 489 euro, zo weet De Tijd.

De iPhone SE een geoptimaliseerde versie van de 5S, maar heeft wel dezelfde A9-processor als de 6S. Hij heeft een fotocamera met 12 megapixels, 3D touch en de assistent Siri. De SE is vanaf 31 maart beschikbaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland en Singapore. Bij ons is het toestel vanaf april verkrijgbaar.

Daarnaast maakt Apple bekend dat het de prijs van het slimme horloge AppleWatch verlaagt tot 299 dollar (266 euro).