Axa-topman gaat met pensioen, Thomas Buberl volgt hem op

De CEO en voorzitter van de raad van bestuur van de Franse verzekeraar Axa, Henri de Castries, gaat op 1 september met pensioen, na een loopbaan van 27 jaar binnen de Axa-groep, waarvan bijna 17 jaar als CEO.
AFP or licensors
Henri de Castries

"De raad van bestuur van Axa heeft op 19 maart beslist om de functies van voorzitter en CEO te scheiden", luidt het in een persbericht. Denis Duverne wordt met ingang van 1 september niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur, Thomas Buberl wordt CEO van Axa en lid van de raad van bestuur.

Buberl is nu al aangesteld als adjunct-CEO en zal "nauw samenwerken met Henri de Castries en Denis Duverne om het nieuwe strategisch plan van Axa te finaliseren".

De Axa-groep stelt wereldwijd 166.000 mensen te werk en telt zowat 103 miljoen klanten in 59 landen. In 2015 kwam de omzet uit op 99 miljard euro.