Camera's tellen vrachtverkeer in en rond Antwerpen

In en rond Antwerpen zullen de hele week vrachtwagens worden geteld. Dat gebeurt met camera's die op 23 plaatsen staan opgesteld, zowel aan de haven als aan de grensovergangen met Nederland en Frankrijk.

Met de telling wil men achterhalen waar de vrachtwagens vandaan komen. "Meten is weten", zegt Annick Dierckx van het Havenbedrijf. "Het is belangrijk om te weten of de perceptie van de mensen klopt. Veel mensen zijn tegen de uitbreiding van de haven 'omdat er al zoveel zwaar vrachtverkeer is'. Maar als uit de cijfers blijkt dat het vrachtverkeer nauwelijks van de haven komt, dan moet dat allemaal in een ander daglicht worden bekeken."

In het verleden gebeurden al soortgelijke tellingen, waaruit bleek dat minder dan 5 procent van het zware vrachtverkeer naar de haven reed.