Chantal Pattyn wordt manager Cultuur bij de VRT

Chantal Pattyn wordt manager Cultuur bij de openbare omroep. Het gaat om een nieuwe functie in het kader van de nieuwe beheersovereenkomst die van cultuur een kernopdracht voor de VRT heeft gemaakt.

Een toekomstgerichte visie uittekenen over het cultuuraanbod van de VRT over de netten heen, over de werking van de verschillende cultuurredacties en over de partnerschappen met de culturele sector. Die taken krijgt Chantal Pattyn als nieuwe manager Cultuur bij de VRT op haar bord.

"Met de nieuwe beheersovereenkomst is cultuur één van de kernopdrachten van de openbare omroep geworden", vertelt ze aan deredactie.be. Ze is dan ook van plan bij tal van mensen en organisaties haar licht op te steken. "Ik ga me informeren bij tal van mensen die nu al bij de VRT met cultuur bezig zijn, maar ook met mensen buitenshuis. Dat moet onder meer in een visienota resulteren. Het is de bedoeling dat ik voor de hele VRT een beleid uitschrijf voor wat cultuur betreft."

Op dit moment is Pattyn als nethoofd van de radiozender Klara en presenteert ze het programma "Pompidou". Dat blijft ze gewoon verder doen. "Bij Klara heb ik een uitstekende linker- én rechterhand. Met hun steun moet het lukken."