Empire zet "The revenant" en "Star Wars" in de bloemen

Het Britse filmtijdschrift Empire heeft "The revenant" uitgeroepen tot beste film van het voorbije jaar. "Star Wars" won het grootste aantal prijzen op de Empire Awards. De sciencefictionfilm was goed voor vijf nevenprijzen.
©20thCentFox/Courtesy Everett Collection

Het Britse flimmagazine Empire heeft voor de 22e keer de Empire Awards uitgereikt in Londen. "Star Wars: The force Awakens" was met vijf onderscheidingen de grootste winnaar van de avond.

"Mad Max: Fury road" moest genoegen nemen met vier onderscheidingen. "Mad Max" was met tien nominaties de meest genomineerde film. "Star Wars" had negen nominaties in de wacht gesleept.

De belangrijkste award van de avond, de prijs voor beste film, ging naar Oscarwinnaar "The revenant". De acteursprijzen gingen naar de Amerikaanse acteur Matt Damon voor zijn rol in "The Martian" en naar de Zweedse actrice Alicia Vikander voor haar rol in "The Danish girl".

De meest recente Bondfilm "Spectre" werd uitgeroepen tot beste Britse film van het voorbije jaar. "Spectre" deelde ook de prijs voor beste thriller met "Spy" en "The hallow". Alan Rickman werd postuum gelauwerd voor zijn carrière.