Geen grote schermen in centrum Brussel tijdens EK

Er zullen geen grote schermen komen in het centrum van Brussel tijdens het EK voetbal 2016 in Frankrijk. Dat heeft Brussels burgemeester Yvan Mayeur bekendgemaakt op de gemeenteraad.
Nicolas Maeterlinck

Na overleg met verschillende veiligheidsinstanties en bezorgde handelaars van het centrum is er beslist om geen grote schermen te plaatsen in het centrum van Brussel tijdens Euro 2016.

"Wanneer de Rode Duivels zich op het EK kwalificeren voor de halve finales of de finale halen zullen we wel overwegen om schermen te plaatsen op de Heizel of in het Koning Boudewijnstadion", vertelt Brussels schepen van Sport, Alain Courtois.

Het nieuws kwam er in de nasleep van de rellen met Standard-supporters aan de Brusselse Beurs afgelopen zondag toen een 700 Luikse fans vernielingen aanrichtten aan onder andere vuilbakken en metroborden. Er werden in totaal 108 mensen aangehouden, waarvan 21 gerechtelijk.