Geert Vanden Broucke nieuwe burgemeester van Nieuwpoort

Eerste schepen Geert Vanden Broucke zal Roland Crabbe die op zaterdag 12 maart overleed, opvolgen als burgemeester van Nieuwpoort. De CD&V-fractie in de kuststad heeft hem voorgedragen.

De aanstelling van Vanden Broucke komt niet als een verrassing. Hij verving de voorbije maanden Roland Crabbe meermaals toen die afwezig was door ziekte.

Vanden Broucke zal alle bevoegdheden van burgemeester Crabbe overnemen. Gemeenteraadslid Greet Ardies neemt op haar beurt de bevoegdheden over van de eerste schepen. Zij was eerder al schepen in Nieuwpoort.

"Onze fractie heeft met beide voordrachten gekozen voor een snelle doorstart en een continuïteit van het beleid", aldus Vanden Broucke. De voordracht is inmiddels al overgemaakt aan provinciegouverneur Carl Decaluwé.