Hond krijgt dan toch een hartoperatie

Hond Gracie was het resultaat van inteelt, tot ongenoegen van de eigenaars. De hond werd dan ook aan haar lot overgelaten, totdat The Animal Rescue Fund (ARF) het jonge dier onder zijn hoede kreeg. Maar al snel werd hartruis bij haar vastgesteld, wellicht als gevolg van de inteelt. Mocht de 10 weken jonge hond geen operatie ondergaan binnen de 6 weken, zou ze hooguit één jaar oud kunnen worden. Maar het bedrag van minimaal 2.500 dollar, nodig voor de operatie, kon het ARF niet op tafel leggen.

Toen het verhaal van Gracie via het internet bekend raakte, werd er alsnog beslist met een fondsenwervingscampagne. Dat was onmiddellijk een schot in de roos. In enkele dagen tijd werd bijna 4.000 dollar verzameld. Daarnaast konden donaties ook via cheque bij het ARF afgeleverd worden. Volgens nieuwswebsite Inside Edition nog eens goed voor ongeveer 4.000 dollar.

ARF-medewerkster Vickie Bevans: "Dit hadden we nooit verwacht. Gracie is blij dat we haar gebroken hart nu kunnen lijmen. Het bedrag is zo groot dat er niet alleen voor de hartoperatie en de nazorg van Gracie voldoende geld is, maar dat we ook andere dieren met medische problemen kunnen verder helpen."

Gracie zal morgen onder het mes gaan.

lees ook