Miljardendeal in de verfsector

De Amerikaanse verfproducent Sherwin-Williams neemt zijn rivaal Valspar over voor omgerekend ruim 8,2 miljard euro. Daardoor ontstaat het grootste verfbedrijf ter wereld.
AP2010

Sherwin betaalt 113 dollar per aandeel, 35 procent meer dan de slotkoers van Valspar op vrijdag. Het is de grootste deal voor Sherwin ooit. De twee bedrijven zijn samen groter dan het Amerikaanse PPG Industries en het Nederlandse AkzoNobel.

De transactie, die nog goedkeuring nodig heeft van toezichthouders en honderden miljoenen aan jaarlijkse besparingen moet opleveren, zet Sherwin ook direct op de wereldkaart. Het concern, bekend van merken als Dutch Boy, Easy Living en MAB, haalt momenteel nog meer dan 80 procent van zijn opbrengsten uit de Verenigde Staten. Door het samengaan met Valspar, dat merken heeft als Ultra en Duramax, komt de helft van de omzet van buiten de VS.